Vraag hier vrijblijvend informatie aan !

Info omgeving   |   Chambre d'hotes   |   Gites   |   Hoofdmenu   |   Nuttige info   |   Vacances en France b&b


chambre d'hotes en Gites
De Provence ? Of op ontdekking in de Roussillon !
Sinds 2000 in Zuid-Frankrijk: Chambre d'hotes / Familiekamers of Gite / appartement.

Geniet van de rust in één van de zonnigste klimaten van Frankrijk !

In het uiterste zuiden van Frankrijk (driehoek met Spaanse grens en middellandse zee) bevindt zich “De Aspres”. Een mediteraans klimaat, met meer dan 300 zonnedagen per jaar, het ideale vertrekpunt om de bergen in te trekken; oude dorpjes te bezoeken of door kleine steden te slenteren, wijnhuizen te bezoeken, wandeltochten te beginnen, (grote) fietstochten (of mountainbikeroutes) uit te stippelen, paardrijden (manège in de buurt), ezeltochten, ULMvluchten te maken, diepzeeduiken, snorkelen of zeekajak in de Catalaanse kuststreek, enz…
Enkele nabijgelegen dorpen hebben tevens leuke authentieke markten.
Het is de regio bij uitstek met zoveel bezienswaardigheden en zo een pracht van natuur en rust.
Voor kunst en cultuur hoef je niet ver te gaan : forten en kastelen, abdijen en musea zijn talrijk aanwezig. Zelfs de Katharenstreek en Andorra liggen niet zo ver weg. Of volg de sporen die artiesten zoals Matisse, Derain, Charles Renie Macintosch, Maillol hebben achtergelaten, zij hielden van dit land… de wijnen, de cultuur, de legende…
Op 25 km : een dagje aan de kust, bestaande uit 40 km fijne zandstranden, wonderschone rotsachtige kreekjes, vissershavens en plezierhavens… (Banyuls-sur-Mer, Port Vendre, Collioure, St. Cypriën of Argeles-Plage), sfeer snuiven in Spaans Catalonië (Figuèras, Cadaqués, Rosas, Girona, Barcelona), even het hooggebergte in (Batère, Canigou) of gewoon een dagje rustig aan het zwembad of heerlijk genieten van een koel drankje, van een ‘Muscat de Rivesaltes’ !
Naast de vele terrasjes rond de Mas is er op 1ha een mooi zwembad met grote (schaduwrijke) terrassen en ligzetels, een petanquebaan, tafeltennistafel, badmintonplein… Verder is er een biogroetentuin, kippen en een gedeelte “garigue” die nog meer rust uitstraalt. Het dorpscentrum ligt op amper 150 meter.

Frans Catalonië is een waar wandelparadijs dankzij 3500 km aangelegde paden, waarvan 50 wandelpaden. Hier kunt u eindeloos wandelen, naar gelang het seizoen en tot een hoogte van 3000 meter. In de Pyrénées-Orientales is de natuur actief!
Naast het auto- en mototoeren kan je Frans en Spaans Catalonië in alle vrijheid ontdekken op de fiets of op de mountainbike!

Bij ons kan je kiezen uit 2 formules : Chambres d’hôtes (B&B) of een Gîte.

Vakantietips omgeving

Voor meer informatie ga naar de hoofdpagina : www.sud66.com

Of Appartement Aan Zee ? 4personen Canet Plage, frontaal zeezichtChambre d'hotes Naar Zuid Frankrijk : welke reisweg ?
Bij Vlamingen in andere Werelddelen !
m.sud66.com